Xolaris rekryterar en VD

Xolaris Civil Security (Xolaris) arbetar utifrån en tydlig vision: att rädda liv, varje dag. I över 20 år har vi utvecklat banbrytande digitala lösningar som skapar tryggare samhällen. Med våra lösningar kan myndigheter runt om i världen skydda sina invånare mot bland annat smittspridning, terror, bränder och andra katastrofer. Våra lösningar är väl beprövade och vi är världsledande inom vårt område.

Just nu befinner vi oss i en kraftig tillväxtfas. Med anledning av den ökade oron i omvärlden har efterfrågan på våra lösningar ökat radikalt. Nya mer omfattande och moderniserade regelverk påskyndar efterfrågan, framförallt i Europa. Vi arbetar i mycket nära relation till våra kunder som vanligtvis är en myndighet eller stat, men även kan vara ett företag. I båda fallen är Xolaris oftast en direkt motpart. För att bibehålla våra högt ställda kvalitetskrav på produktutveckling och leveransförmåga söker vi kontinuerligt nya medarbetare som vill bidra till vårt arbete, och hjälpa oss att behålla vår ledande position på marknaden.

Vem söker vi?

Xolaris söker en VD med stark entreprenörskänsla som både har viljan och förmågan att ta verksamheten in i en ny era. Vi ökar vår tillväxttakt, samtidigt som vi befäster och utvecklar det teknologiska försprånget.

Du känner dig trygg i rollen som ledare och har mod att agera efter din egen övertygelse. När andra tvekar agerar du. Du är medveten om dina styrkor och svagheter, och inser vikten av att omge dig med duktiga specialister för att få jobbet gjort på ett effektivt sätt. Kännetecknande för dig är att du arbetar bra med komplexa frågor. Du väljer att se dagens problem som framtida möjligheter. Återkommande stimulerar du till nytänkande som omsätts till innovationer i praktiken och genererar positiva resultat.

För att lyckas i rollen har du lett team till framgång och har troligtvis erfarenhet från telekom- och/eller säkerhetsbranschen. Du är van att göra affärer och verka i en internationell miljö. Det är meriterande om du tidigare har gjort en motsvarande tillväxtresa med ett bolag eller affärsområden med teknikhöjd. Har du erfarenhet från möten med regeringsrepresentanter och myndigheter i olika kulturer är det också meriterande.

Huvudkontoret är i Luleå men du kan, liksom våra kunder, vara lokaliserad var som helst i världen. Eftersom vi vill ha en global närvaro måste du vara beredd att resa runt om i världen för att göra affärer. Du ser fram emot en roll där du bidrar till att rädda liv varje dag genom världsledande teknologi. Detta i ett företag med starka kundrelationer, hög tillväxt och ett seniort team. Rätt kandidat kommer att ha möjlighet till delägande i Xolaris.

Ansökan

Sista ansökningsdag är tisdag 29 september 2020. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, vänta därför inte med din ansökan. I denna rekrytering samarbetar vi med Ponto. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ulrika Andersson på tel 070-260 91 65 eller ulrika.andersson@ponto.nu. Välkommen med din ansökan!

Ansök här

Share this:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Latest post
In a recent interview with Position Sweden, Amalendu Parasnis, the co-founder and Head of Business Development at Xolaris, talks about the company’s history, how to keep people save, the pandemic’s impact and the future of Xolaris.